1. Wiele osób zniechęca cię do jedzenia jajek, bo ile można jeść jajecznice albo jaja na twardo ?
  2. Pamiętajcie, im mniej poddane obróbce termicznej jaja  tym są lepiej przyswajane !
  3. Wiele osób boi się jajek na miękko z tytułu rozdmuchanej do miana epidemii salmonelli !
  4. Pamiętaj salmonella żyje tylko na skorupie jaja nie w środku, po gotowania wszystkie zarazki są zabite. Dbaj o higienę podczas szykowania posiłków !

Gdzie jeszcze mogę wykorzystać jaja w moich posiłkach ? 

 

 

Jaja na miękko faszerowane pomidorami, bazylia i dymka 🙂 #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Omlet musi być 😉 #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

#motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o JAJACH

Kliknij poniżej w Polub tę stronę, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga. Jeżeli masz pytanie dotyczące artykułu : Wpisz wiadomość 



Jajka gotowane 5 min i 15 sek #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Moja wersja pizzy 😉 więcej na : Snap: motywator #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Wszystko co musisz wiedzieć na temat jajców 😉