Przepis na oczyszczenie nerek z toksyn, wyrównanie poziomu cukru we krwi i nie tylko – niesamowite właściwości okry

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Bardzo popularnym produktem spożywczym na Filipinach, w Wielkiej Brytanii czy USA jest okra, znana również pod nazwą piżmian jadalny i palce damy (ang. lady fingers).

Porcja wielkości kubka dostarcza średnio 30 kalorii, 3 g błonnika, 2 g białka, 7,6 g węglowodanów i 0,1 tłuszczu, 21 mg witaminy C, 80 mg kwasu foliowego i 60 mg  magnezu. Można śmiało stwierdzić, że okra jest niesamowicie zdrowym warzywem, a do tego łatwo dostępnym.

Gotowana, duszona, surowa, delikatnie podsmażona, marynowana..to nie ma znaczenia – jest zdrowa w każdej formie i przez cały rok. Okra okazuje się pomocna przy wielu dolegliwościach, m. in:

  • łagodzi objawy astmy
  • obniża zły cholesterol
  • poprawia odporność
  • pomaga przy problemach z drogami moczowymi
  • oczyszcza nerki
  • przeciwdziała hiperglikemii
  • obniża wchłanianie glukozy w układzie pokarmowym.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Jeżeli chcesz abym ułożył dla Ciebie dietę Zapraszam tutaj