Klonowo-migdałowa słodka tabliczka z olejem kokosowym i gorzką czekoladą

Podziel się ze znajomymi :)
  • 79
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
    84
    Shares

Pierwsze uczucie, gdy nie można jeść słodyczy, nie zawsze jest łatwe, gdy dieta nie pozwala spożywać glutenu lub pokarmów opartych na produktach zwierzęcych. Dla niektórych, może być prawdziwym wyzwaniem upieczenie dania bez użycia mąki lub jaj.
Na szczęście, mam przyjemność zaprezentować recepturę niezwykłego, wegańskiego i bezglutenowego batona klonowo-migdałowego. Posiada on składniki, które zaspokoją chęć na słodycze, nie powoduje uszkodzeń zębów i zarazem dostarcza organizmowi niezbędne składniki odżywcze.

Coconut-Oil-Peanut-Butter-Fudge-4-1024x683

Zalety diety bezglutenowej.
Gluten jest białkiem występującym w zbożach, takich jak pszenica, żyto i jęczmień. W pewnych przypadkach, takich jak pacjenci z chorobą nietolerancji glutenu lub celiakii, nie spożywa się tych produktów, gdyż jest to istotne dla utrzymania zdrowia. O ile, osoby te nie mają wyboru, aby omijać gluten, inni powinni dokonać dobrego wyboru i wyeliminować gluten ze swojej diety.
Bez względu na powód stosowania diety bezglutenowej, wnosi ona wiele korzyści dla zdrowia:
• mniejsze wzdęcia
• zwiększenie poziomu energii
• lepsze wchłanianie składników odżywczych
• lepsza przemiana materii
• poprawa zdrowia układu pokarmowego

Produkty, takie jak pieczywo są bogate w węglowodany i dlatego mogą podnieść poziom cukru we krwi. Wyeliminowanie pokarmów wypełnionych glutenem z diety może poprawić stan twojego umysłu i ciała.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Jak zadbać o jelita i zmniejszyć ryzyko, otyłości oraz chorób cywilizacyjnych ? Czy istnieje probiotyk na odchudzanie ?Zapraszam tutaj