Składniki
-100gr ugotowanej kaszy jaglanej – wysuszonej
-2 banany
-2 jajka
-1 miarka odżywki białkowej
– łyżeczka masła orzechowego/2 kostki czekolady
–cynamon/kakao
1.Do miski wsypujemy 100g kaszy jaglanej – wysuszonej , dodajemy dwa banany, dwa całe jajka oraz miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).
2. Wszystko dokładnie w miseczce mieszamy aby zrobiła się jednolita masa, w razie jeżeli masa zrobi się za bardzo gęsta dolewamy troszkę wody. Całość odstawiamy na 3 min.
3.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/smalec i wykładamy na patelnie uzyskaną konsystencję, na dwa-trzy placki. Smażymy aż zarumienią się i przewracamy na drugą stronę( osobiście w tym momencie dodaję na ciepłą stronę placka łyżeczkę masła orzechowe lub dwie kostki czekolady (zależy od ochoty) oczywiście nie jest to obowiązkowe
4.Placki wykładamy na talerz albo jemy od razu, albo możemy zjeść na zimno np. po treningu, albo wykorzystać jako drugie śniadanie w pracy.
Czym można zastąpić odżywkę białkowa?
może odtłuszczonym mlekiem w proszku…?
miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).
Wszystko jest napisane….cynamonem lub kakao
Co znaczy: 100g kaszy jaglanej – wysuszonej?
Czy chodzi o sposób gotowania kaszy – z wcześniejszych uprażeniem jej?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Piotr
Najpierw kasze jaglaną należy ugotować, następnie odczekać by wyschła z wody w której była gotowana
Ja bym dodal borowki amerykanskie i miod :)) kokos tez minsie widzi.
Na ile porcji te składniki?
ile to bedzie 100g kaszy?
Ile to jest „miarka” odzywki bialkowej…?
A płatki jaglane mogą być? Nie ma w nich goryczki. I od razu jest sucha.