Składniki
-100gr ugotowanej kaszy jaglanej – wysuszonej
-2 banany
-2 jajka
-1 miarka odżywki białkowej
– łyżeczka masła orzechowego/2 kostki czekolady
–cynamon/kakao
1.Do miski wsypujemy 100g kaszy jaglanej – wysuszonej , dodajemy dwa banany, dwa całe jajka oraz miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).
2. Wszystko dokładnie w miseczce mieszamy aby zrobiła się jednolita masa, w razie jeżeli masa zrobi się za bardzo gęsta dolewamy troszkę wody. Całość odstawiamy na 3 min.
3.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/smalec i wykładamy na patelnie uzyskaną konsystencję, na dwa-trzy placki. Smażymy aż zarumienią się i przewracamy na drugą stronę( osobiście w tym momencie dodaję na ciepłą stronę placka łyżeczkę masła orzechowe lub dwie kostki czekolady (zależy od ochoty) oczywiście nie jest to obowiązkowe 😉
4.Placki wykładamy na talerz albo jemy od razu, albo możemy zjeść na zimno np. po treningu, albo wykorzystać jako drugie śniadanie w pracy.
Czym można zastąpić odżywkę białkowa?
może odtłuszczonym mlekiem w proszku…? 🙂
miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).
Wszystko jest napisane….cynamonem lub kakao
Co znaczy: 100g kaszy jaglanej – wysuszonej?
Czy chodzi o sposób gotowania kaszy – z wcześniejszych uprażeniem jej?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Piotr
Najpierw kasze jaglaną należy ugotować, następnie odczekać by wyschła z wody w której była gotowana 🙂
Ja bym dodal borowki amerykanskie i miod :)) kokos tez minsie widzi.
Na ile porcji te składniki?
ile to bedzie 100g kaszy?
Ile to jest „miarka” odzywki bialkowej…?
A płatki jaglane mogą być? Nie ma w nich goryczki. I od razu jest sucha.