Kurczak po Tajsku – bogactwo antyoksydantów i kwasów tłuszczowych omega-3

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Ten przepis jest pełen chrupiących składników dostarczających organizmowi mnóstwo wartości odżywczych. Pasuje idealnie na porę obiadową oraz na ostatni posiłek dnia.

 

Składniki:

 *1 pierś z kurczaka

* 1/2 pomarańczy

*1 garści migdałów

*1/2 awokado

*1/4 masła migdałowego

*2 łyżki sosu sojowego

*1 łyżka soku z limonki

*1/4 kapusty pekińskiej

*1/2 szklanka mleka kokosowego

 

 Przygotowanie:

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

  1. kurczaka grillujemy lub smażymy na maśle kokosowym z curry, czerwoną papryką i chilli
  2. sos robimy na bazie sosu sojowego, odrobiny soku z limonki,  mleka kokosowego i masła orzechowego- wszytko mieszamy solimy i gotowe
  3.  układamy kurczaka na talerzu, kroimy sałatę pekińską, pomarańcze, awokado i migdały, układamy kompozycję własną
  4.  polewamy sosem i gotowe

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz