Najzdrowsza tarta z Mango – dostarcza wielu niezbędnych witamin !

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Mango jest jednym z najbardziej popularnych i wartościowych  pod względem składników odżywczych  owoców na świecie.

Zawiera duże dawki:

  1. witamin A, C, E i B,
  2. flawonoidów
  3. beta-karotenu i alfa-karotenu.

Mango to potężna broń przeciw nowotworowa, szczególnie zapobiega rakowi:

  1.  płuc
  2.  piersi
  3. jelita grubego
  4. prostaty
  5.  jamy ustnej
  6. krwi (białaczce)

Ponadto mango:

  1. zapobiega udarom i chorobom serca
  2. chroni przed zapaleniami stawów
  3. zapobiega chorobom układu oddechowego
  4. zapobiega chorobom nerek
  5. pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową
  6. jest żywnością probiotyczną, co oznacza, że karmi dobre bakterie w jelitach
  7. zawiera znaczną ilość pirydoksyny (B-6), która jest niezbędna w procesie syntezy serotoniny i dopaminy w mózgu, oraz w utrzymaniu równowagi hormonalnej
  8. pomaga zapobiegać bezsenności i zapewnia lepszy sen

Składniki:

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

  1. 2 szklanki daktyli
  2. 1 szklanka suszonej morwy
  3. 2 łyżki skórki z limonki
  4. 3 szklanki świeżego mango
  5. 1 łyżka soku z limonki
  6. 1/8 łyżeczki przyprawy curry (opcjonalnie)

Wykonanie:

1. Zmiksuj w malakserze daktyle z morwą.

2. Rozłóż masę na spodzie formy do tarty o średnicy 20 cm. Wstaw na 30 minut do zamrażarki.

3. Aby zrobić nadzienie, zmiksuj mango z sokiem z limonki i curry na gładką masę.

4. Wlej krem z mango na daktylowy spód i wstaw do zamrażarki na kolejne 15 minut.

5. Opcjonalnie możesz pokryć krem cienkimi listkami mango, posypać wiórkami kokosowymi i ciemnym sezamem.

Gotowe! Smacznego !




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz