Są to najlepsze muffiny kiedy jadłeś kiedykolwiek. Suche a zarazem niesamowicie słodkie. Dodawaj do nich najlepiej świeżych owoców.
Składniki na około 10 sztuk:
mieszanka mąk bezglutenowych – 1 i  3/4 szklanki (dowolne)
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
soda spożywcza – ½ łyżeczki
kakao – ½ szklanki (opcjonalnie, jeżeli chcemy czekoladowe)
orzechy – duża garść
olej – ½ szklanki (dozwolony przy Twojej jednostce chorobowej)
jajka – 2 sztuki
mleko sojowe – 1 szklanka
jagody – 1 szklanka
ksylitol – 4 łyżki (do smaku, możesz modyfikować ilość według własnych upodobań)

 

Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Wszystkie suche składniki (oprócz orzechów) porządnie mieszamy w dużej misce. Następnie dodajemy mokre składniki i wyrabiamy ciasto kilka chwil, około 2-3 minuty, tak by uzyskać gęstą, jednolitą, czekoladową masę. Do masy dodajemy orzechy i jagody powstałe ciasto nakładamy do foremek, Pieczemy w nagrzanym piekarniki około 20-25 minut. Po 20 minut po prostu sprawdź patyczkiem czy babeczki są upieczone.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Darmowy webinar już dzisiaj o 21:00

Wprowadzenie do zdrowych nawyków żywieniowych 

Będzie niespodzianka 
Darmowa rejestracja

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA