Niedawno odkryty przepis, który stosuje w dni treningowe. Potrawa ma na celu dostarczyć odpowiedniej ilości zdrowych kwasów  tłuszczowych średniołańcuchowych MCT, które nie obciążają układu trawiennego i nie potrzebuje żółci do trawienie. W dni treningowe staram się jeść 3x więcej oleju kokosowego niż w dni nietreningowe. Ma to na celu optymalizację układu odpornościowego przez kwas laurynowy i bardzo sprawnie przyspiesza metabolizm.

Składniki

Nadzienie:
  • 1 szklanka kokosowe masło
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 łyżki ekologicznego miodu
Polewa czekoladowa:
    • 1 tabliczka gorzkiej czekolady min 70%
Wykonanie:
1. Wszytko dokładnie miksujemy w malakserze
2. Wstawić na 20 min do lodówki w celu usztywnienia konsystencji
3.  Na pergaminie formujemy kulki i polewamy roztopioną czekoladą
4. Wsadzamy do lodówki na 20 min i gotowe – smacznego
bd64be59850769cc3a78fcfa6aa2d8ba

http://mywholefoodlife.com/