Niedawno odkryty przepis, który stosuje w dni treningowe. Potrawa ma na celu dostarczyć odpowiedniej ilości zdrowych kwasów tłuszczowych średniołańcuchowych MCT, które nie obciążają układu trawiennego i nie potrzebuje żółci do trawienie. W dni treningowe staram się jeść 3x więcej oleju kokosowego niż w dni nietreningowe. Ma to na celu optymalizację układu odpornościowego przez kwas laurynowy i bardzo sprawnie przyspiesza metabolizm.
Składniki
Nadzienie:
- 1 szklanka kokosowe masło
- 1 szklanka truskawek
- 2 łyżki ekologicznego miodu
Polewa czekoladowa:
-
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady min 70%
Wykonanie:
1. Wszytko dokładnie miksujemy w malakserze
2. Wstawić na 20 min do lodówki w celu usztywnienia konsystencji
3. Na pergaminie formujemy kulki i polewamy roztopioną czekoladą
4. Wsadzamy do lodówki na 20 min i gotowe – smacznego
Czy masło kokosowe, to jest to samo co olej kokosowy? 😉
nie. ale takie masło łatwo zrobi się w domu. wystarczy zmiksować wiórki kokosowe aż do otrzymania odpowiedniej konsystencji:)
Ekologiczny miód jest lepszy od tego z własnej pasieki?
to jest to samo, ekologiczny miod to tylko chwyt marketingowy…