Składniki na 10 koteltów:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki komosy ryżowej lub płatków górskich
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy do smażenia

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 15-20 minut. Cebulę siekamy drobno, podsmażamy ją na oleju do momentu, w którym się zeszkli. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę siekamy. Ugotowaną kaszę odcedzamy, przesypujemy ją do miski i studzimy. Gdy kasza jaglana jest zimna dodajemy do niej wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem (ok. 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu). Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, w dłoniach formujemy kotlety (ciasto się lepi, ale odchodzi od rąk bez problemu), smażymy na rumiano z dwóch stron (na małym ogniu). Podajemy z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Potrzebujesz diety na odchudzanie ?

Po nocach słyszę te głosy „Damian a jesz jajka na śniadanie, Damian a czy stosujesz pieczywo, nabiał, pizzę, paluszki ….. Damian jak się odżywiasz?” Postanowiłem spisać wszystkie moje ulubione posiłki i stworzyć gotowe jadłospisy
Sprawdź szczegóły 

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA