Duża zawartość chlorofilu rewelacyjnie oczyszcza krew

Przepis na: 4 porcje

Czas przygotowania: 25 min

Składniki:

*300 ml śmietany ryżowej płynnej lub każdej innej pochodzenia roślinnego

*4 średnie cukinie

*1 cebula

*1 marchewka

*1 ziemniak

*garść ulubionych pestek, np. dyni czy słonecznika

*1 ząbek czosnku

*12 listków mięty

*1 łyżka oleju z pestek winogron

*1 łyżka oleju lnianego, orzechowego lub oliwy z oliwek

*sól, pieprz

 
Przygotowanie:

1.W garnku z grubym dnem podsmaż na oleju z pestek winogron wszystkie pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy się delikatnie zeszklą, dodaj 2 szklanki wody, gotuj całość przez ok. 10 minut.

2.Dodaj porwane liście mięty i zmiksuj blenderem. Dolej śmietankę i wymieszaj całość. Jeśli lubisz gęstszy krem, dodaj więcej cukinii lub mniej wody.

3.Rozgrzej suchą patelnie i upraż na niej pestki dyni na rumiano.

4.Zupę podawaj z kilkoma kroplami oleju lnianego lub orzechowego. Posyp ja uprażonymi pestkami dyni. Pamiętaj by olejem lnianym skraplać zupę już na talerzu, bo nie lubi on wysokich temperatur. Nie wolno go ponownie zagotować.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA