Czerwona herbata – zabójca tłuszczu!

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Ten rodzaj herbaty pochodzi z chińskiego rejonu Yunnan, gdzie prozdrowotne właściwości herbaty cenione są od wieków.

Są to te sam liście roślinny Camellia sinensis, z których wytwarza się herbatę czarną i zieloną, ale poddane specjalnej obróbce. Polega ona na fermentacji i utlenianiu liści. Dojrzewanie trwa od kilku tygodni lub miesięcy do 10 – 15 lat. Proces ten zmniejsz naturalną gorycz liści i sprawia, że ich napar zyskuję głęboki czerwony kolor i ziemisto – korzenny, lekko słodowy smak i aromat.

Popularne mieszanki tej herbaty warto parzyć 3 – 4 minuty w wodzie o temperaturze 95°C.

Działania i właściwości czerwonej herbaty, zwanej również PU-ERH:

– ogranicza procesy odkładania tkanki tłuszczowej i przyspiesza jej rozkład

– wspomaga też układ krążenia, m.in. ogranicza wytwarzanie w organizmie cholesterolu i trój glicerydów.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Motywator Dietetyczny

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

 

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

– napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit, co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów.

– Reguluje przemianę materii – reguluje masę ciała.

– Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.

– Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.

– Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.

– Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.

– Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój.

– Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.

– Wzmacnia organizm.

 




3 Komentarze

Dodaj komentarz