Jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą zjeść coś szybko, a jednocześnie dostarczyć organizmowi dużej dawki energii i składników odżywczych.

Doskonały jako:
– przekąska miedzy posiłkami.

– uzupełnienie energii w trakcie i po wysiłku.

 

Potrzebne produkty:

*1/2 szklanka masła migdałowego

*2 banany

*1/2 szklanka całych migdałów

*1/4 szklanka suszonych moreli

*1/4 szklanka suszonych wiśni

*1/4 szklanka suszonych rodzynek

*1/4 szklanka mieszanki nasion ( np. dynia i słonecznik)

*szklana płatków owsianych

Porcja na 12 baronów
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

Przygotowanie:

1.Rozgrzej piekarnik do 160 C, przygotuj blachę i wyłóż ją papierem pergaminowym.

2.Zblendować banany, masło migdałowe rozgrzać w rondelku i dodać do niego banany. Mieszać do momentu połączenia i odłożyć na bok.

3.Posiekać migdały, morele, wiśnie i rodzynki, pomieszać z nasionami i wszystko dodać do masy bananowo migdałowej. Wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na blachę tak, aby po ostygnięciu można pokroić na kształt prostokątnych batonów.