Kokos, cynamon, kefir – poznaj 3 składnikowy cudowny napój

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kefir cynamonowo – kokosowy jest w zasadzie sfermentowaną wodą kokosową. To nic innego, jak probiotyczny napój pełen witamin, minerałów i elektrolitów. Znajdziesz w nim:
  • beta-karoten
  • ryboflawinę
  • tiaminę
  • niacynę
  • kwas pantotenowy
  • foliany
  • witaminy A, B6, E, C i K.
Kefir uważany jest za najbardziej korzystny probiotyczny napój, ponieważ ma znacznie silniejszy wpływ na układ trawienny, niż jakikolwiek inny mleczny sfermentowany produkt.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

 

Korzyści zdrowotne wynikające z picia kefiru kokosowo-cynamonowego:
  • hamuje apetyt na cukier
  • wzmacnia układ odpornościowy
  • poprawia trawienie
  • dodaje energii
  • oczyszcza skórę
  • podnosi efektywność metabolizmu
  • niszczy chorobotwórcze grzyby w organiźmie
  • poprawia wzrok
  • reguluje układy hormonalne
  • łagodzi PMS

 

Składniki:

  • 7 szklanek wody kokosowej
  • 5 łyżek grzybków kefirowych
  • 1 laska cynamonu

Wykonanie:

  1. Wodę kokosową wlej do wielkiego słoja (tak by w połowie go wypełniła).
  2. Umieść w wodzie kokosowej grzybki kefirowe i laskę cynamonu. Przykryj i odstaw na 48 godzin.
  3. Po sfermentowaniu woda stanie się mętna. Usuń grzybki kefirowe. Otrzymany kefir trzymaj w lodówce.

Smacznego!

 

 


Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz