Pyszne, szybkie i niezwykle zdrowe, bezglutenowe i bezlaktozowe śniadanie z QUINOA

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj 

Komosa ryżowa (Quinoa) posiada niezwykle cenne składniki odżywcze, naturalnie pyszny smak i apetyczną konsystencje. Wykorzystuje się ją jako dodatek do dań głównych, składnik sałatek, zup, ale także pysznych deserów, ciast i puddingów. Komosa ryżowa jako jedna z nielicznych roślin jest źródłem PEŁNOWARTOSCIOWEGO BIAŁKA (zawiera wszystkie białka egzogenne czyli te, które powinniśmy dostarczyć naszemu organizmowi), dlatego jest idealnym zamiennikiem zwierzęcego białka dla wegan i wegetarian.

  • Jest źródłem Magnezu, Żelaza i Wapnia
    Ma działanie antyoksydacyjne
    Jest produktem bezglutenowym
    Posiada niski indeks glikemiczny (IG 35) dlatego, może być spożywana przez osoby chore na cukrzyce

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Komosanka z masłem orzechowym i kiwi

Składniki:
40g – Komosy ryżowej
1 łyżka masła orzechowego (użyłam zmielonych orzechów nerkowca, można użyć kupnego)
1szklanka mleka roślinnego (użyłam ryżowego)
1szt. Kiwi

Sposób przygotowania:
Komosę ryżową opłukać i ugotować na mleku, dodać łyżkę masła orzechowego. Udekorować pokrojonym w plasterki kiwi.
Smakuje pysznie na zimno jak i na ciepło, dlatego idealnie się nadaje jako zimna przekąska na 2 śniadanie czy przekąskę poza domem np. do pracy czy szkoły

Dietetyk Medyczny Zuzanna Szumska
Dieta Konesera

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj 

Na hasło MOTYWATOR otrzymują Państwo 5% zniżki na zamówienia cateringowe 🙂




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz