Kefir cynamonowo – kokosowy jest w zasadzie sfermentowaną wodą kokosową. To nic innego, jak probiotyczny napój pełen witamin, minerałów i elektrolitów. Znajdziesz w nim:
[su_icon_panel color=”#b22121″ border=”1px dotted #f82d2d” shadow=”0px 0px 0px #eeeeee” radius=”8″ text_align=”left” icon=”icon: exclamation” icon_color=”#ea3131″ icon_size=”82″]Kefir uważany jest za najbardziej korzystny probiotyczny napój, ponieważ ma znacznie silniejszy wpływ na układ trawienny, niż jakikolwiek inny mleczny sfermentowany produkt.[/su_icon_panel]

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

 

[su_icon icon=”http://motywatordietetyczny.pl/wp-content/uploads/2016/12/Zrzut-ekranu-2016-12-27-o-14.23.04.png” background=”#3ba5d6″ color=”#fefefe” text_color=”#558ce5″ size=”16″ text_size=”22″]Korzyści zdrowotne wynikające z picia kefiru kokosowo-cynamonowego:[/su_icon]
  • hamuje apetyt na cukier
  • wzmacnia układ odpornościowy
  • poprawia trawienie
  • dodaje energii
  • oczyszcza skórę
  • podnosi efektywność metabolizmu
  • niszczy chorobotwórcze grzyby w organiźmie
  • poprawia wzrok
  • reguluje układy hormonalne
  • łagodzi PMS

 

Składniki:

  • 7 szklanek wody kokosowej
  • 5 łyżek grzybków kefirowych
  • 1 laska cynamonu

Wykonanie:

  1. Wodę kokosową wlej do wielkiego słoja (tak by w połowie go wypełniła).
  2. Umieść w wodzie kokosowej grzybki kefirowe i laskę cynamonu. Przykryj i odstaw na 48 godzin.
  3. Po sfermentowaniu woda stanie się mętna. Usuń grzybki kefirowe. Otrzymany kefir trzymaj w lodówce.

Smacznego!