Kefir cynamonowo – kokosowy jest w zasadzie sfermentowaną wodą kokosową. To nic innego, jak probiotyczny napój pełen witamin, minerałów i elektrolitów. Znajdziesz w nim:
- beta-karoten
- ryboflawinę
- tiaminę
- niacynę
- kwas pantotenowy
- foliany
- witaminy A, B6, E, C i K.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
[su_icon icon=”http://motywatordietetyczny.pl/wp-content/uploads/2016/12/Zrzut-ekranu-2016-12-27-o-14.23.04.png” background=”#3ba5d6″ color=”#fefefe” text_color=”#558ce5″ size=”16″ text_size=”22″]Korzyści zdrowotne wynikające z picia kefiru kokosowo-cynamonowego:[/su_icon]
- hamuje apetyt na cukier
- wzmacnia układ odpornościowy
- poprawia trawienie
- dodaje energii
- oczyszcza skórę
- podnosi efektywność metabolizmu
- niszczy chorobotwórcze grzyby w organiźmie
- poprawia wzrok
- reguluje układy hormonalne
- łagodzi PMS
Składniki:
- 7 szklanek wody kokosowej
- 5 łyżek grzybków kefirowych
- 1 laska cynamonu
Wykonanie:
- Wodę kokosową wlej do wielkiego słoja (tak by w połowie go wypełniła).
- Umieść w wodzie kokosowej grzybki kefirowe i laskę cynamonu. Przykryj i odstaw na 48 godzin.
- Po sfermentowaniu woda stanie się mętna. Usuń grzybki kefirowe. Otrzymany kefir trzymaj w lodówce.
Smacznego!