Bezglutenowe naleśniki z owocami

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Składniki:

  • 2 jajka
  • 100 g mąki bezglutenowej np. gryczanej, ryżowej
  • 100 ml zimnej wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szczypta soli
  • olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia

 

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Wykonanie:

  1. Jajka roztrzep lekko trzepaczką, następnie wymieszaj z mąką i cukrem. Dodaj mleko, wodę, sól i ponownie wymieszaj.
  2. Gotowe ciasto odstaw na 30 minut.
  3. Patelnię nasmaruj tłuszczem, możesz użyć do tego pędzelka.
  4. Wlej na patelnię 1/4 ciasta i smaż naleśnika, w międzyczasie przewróć go na drugą stronę. Smaż na średnim ogniu.
  5. Ulubione owce (brzoskwinie, truskawki ect.) pokrój w kostkę, połowę zmiksuj na mus. Na każdy naleśnik połóż nieco owoców, złóż na trójkąt i polej musem. Smacznego!

 

 

 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz