Zobacz jak POLSCY producenci faszerują mięso antybiotykami – 80% mięsa jest skażona

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Spróbuj tych: ProbiotykiTarczycaJelitaOdchudzanieInsulinoopornośćCukrzyca II

Podziel się ze znajomymi :)
  • 232
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    232
    Shares

Najnowsza kontrola NIK-u, która miała na celu sprawdzić pasze i wodę Hodowców zwierząt z województwa Lubelskiego wykazała że w pewnych przypadkach 80% Hodowców stosuje antybiotyki.

Każde zastosowanie antybiotyku było uzasadnione medycznie,  jest to spowodowane tym że nasz system jest bardzo niewydolny i hodowcy zwierząt bardzo często go nadużywają.

Systematyczne stosowanie małych dawek antybiotyku może bezpośrednio wpływać negatywnie na nasze zdrowie poprzez wykształcenie bakterii odpowiedzialnych za lekooporność.

Jak donosi radio ZET:

Jeszcze gorszy, niż wyniki śledztwa, jest raport Najwyższej Izby Kontroli w tej sprawie, z którego wynika, że 80 proc. drobiu zawiera w sobie antybiotyki.

43 tony nafaszerowanego mięsa

Zarzuty oszustwa polegającego na sprzedaży „napompowanych” mrożonych filetów usłyszał 29-letni Sylwester K., oraz 35-letni Rafał T. – podaje „Dziennik Wschodni”. Mężczyźni sprzedali 43 tony oszukanego drobiu i zapewne robiliby to nadal, gdyby przypadkiem nie okazało się, że część ich mięsa




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz