Przepis na pokrojone w plastry ziemniaki, umieszczone w formie do muffinów.

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Formy do muffinków są znacznie bardziej użyteczne niż sama nazwa wskazuje. Choć wielu z nas ma choćby jedną formę w swojej kuchni, często nie myślimy o twórczych sposobach korzystania z nich.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)


Dziś prezentujemy wam pyszną parmezanowo- ziemniaczaną przekąskę przepis, który jest gwarancją przyjemności dla kubków smakowych. Podczas gdy ziemniaki są doskonałym uzupełnieniem do niemal każdego posiłku, istnieje wiele sposobów, aby je przygotować.

Dla tego konkretnego przepisu, trzeba będzie przygotować następujące składniki  (4-6 osób):3 łyżeczki masła
2 łyżeczki sera parmezan
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka liści tymianku
Sól
świeżo zmielony czarny pieprz
8-10 złotych ziemniaków, pokroić w plastry 1/16 cala
Najpierw należy rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Następnie, stopić masło i użyć go do posmarowania formy na muffiny.
Następnie pokroić złote ziemniaki na cienkie plasterki. Po zakończeniu, należy umieścić je w dużej misce. Następnie dodaj roztopionego masła, parmezan, i przyprawy. Wymieszaj wszystko tak, żeby ziemniaki były równomiernie pokryte serem i przyprawami.
Teraz warstwami układaj plastry ziemniaków w formie na muffiny. Posyp solą i pieprzem na wierzchu.
Umieść tak przygotowaną formę w piekarniku i piecz przez 55-60 minut, aż krawędzie staną się złociste i środek zmięknie.
Po upływie wskazanego czasu, wystaw je z piekarnika i pozwól im ostygnąć przez około 5 minut. Udekorować gotowe stosy ziemniaków parmezanem, tymiankiem lub rozmarynem.
 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz