Czy wiesz, że można upiec bezglutenowe ciasteczka z zaledwie trzech składników?

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego 100% (typu crunchy – z kawałkami orzeszków)
  • 1/3 szklanki cukru kokosowego
  • 1 duże jajko z ekologicznego chowu

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Na polewę czekoladową:

  • 1/4 szklanki surowego kakao w proszku
  • 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu klonowego

Wykonanie:

  1. Wymieszaj w misce wszystkie składniki na ciasto.
  2. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia małe spłaszczone kulki.
  3. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 12 minut lub do złotego koloru.
  4. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.
  5. W małej misce wymieszaj kakao, podgrzany olej kokosowy i syrop klonowy.
  6. Schłodzone ciasteczka zanurz do połowy w polewie i umieść na kratce od piekarnika.
  7. Schowaj do lodówki, by polewa na ciastku była bardziej zwarta..

 

 

 

 

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA 
📕👇