Czy wiesz, że można upiec bezglutenowe ciasteczka z zaledwie trzech składników?
Składniki:
- 1 szklanka masła orzechowego 100% (typu crunchy – z kawałkami orzeszków)
- 1/3 szklanki cukru kokosowego
- 1 duże jajko z ekologicznego chowu
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
Na polewę czekoladową:
- 1/4 szklanki surowego kakao w proszku
- 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu klonowego
Wykonanie:
- Wymieszaj w misce wszystkie składniki na ciasto.
- Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia małe spłaszczone kulki.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 12 minut lub do złotego koloru.
- Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.
- W małej misce wymieszaj kakao, podgrzany olej kokosowy i syrop klonowy.
- Schłodzone ciasteczka zanurz do połowy w polewie i umieść na kratce od piekarnika.
- Schowaj do lodówki, by polewa na ciastku była bardziej zwarta..