Nalewka orzechowa „orzechówka” rewelacyjna na problemy żołądkowe,daję ulgę przy kolkach, wzdęciach

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Orzechy posiadają wiele właściwości leczniczych, szczególnie korzystnych dla mózgu. W przypadku nalewki orzechowej właściwości te są rewelacyjne na problemy żołądkowe, od ciężkości na żołądku aż po grypę żołądkową. Jest cierpka i gorzka w smaku. Jednak nie walory smakowe są tu najważniejsze, a gorzki smak nie jest przyjazny dla mikrobów i robaków.

Właściwości orzechówki:

  • wspomaga trawienie
  • likwiduje patogeny w żołądku
  • odtruwa
  • daję ulgę przy kolkach, wzdęciach
  • posiada silne właściwości przeciwpasożytnicze.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

JAK JĄ WYKONAĆ

Potrzebujesz: 20 zielonych orzechów (zebranych w lipcu), 0,5 litra spirytusu.

Wykonanie:

  • Umyj orzechy i pokrój razem z łupinami w kostkę.
  • Zalej spirytusem, zamknij w słoiku i odstaw w ciemne miejsce na co najmniej 30 dni (może być to kilka miesięcy).
  • Po tym czasie przefiltruj zawartość i przelej nalewkę do butelki. Najlepsze walory osiąga po około 6-ciu miesiącach.
  • Doraźnie w przypadku dolegliwości wystarczy wypić 10-20 ml nalewki.

 

 


Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz