Przepis na bezglutenowe ciasteczka z masła orzechowego

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Czy wiesz, że można upiec bezglutenowe ciasteczka z zaledwie trzech składników?

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego 100% (typu crunchy – z kawałkami orzeszków)
  • 1/3 szklanki cukru kokosowego
  • 1 duże jajko z ekologicznego chowu

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Na polewę czekoladową:

  • 1/4 szklanki surowego kakao w proszku
  • 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu klonowego

Wykonanie:

  1. Wymieszaj w misce wszystkie składniki na ciasto.
  2. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia małe spłaszczone kulki.
  3. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 12 minut lub do złotego koloru.
  4. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia.
  5. W małej misce wymieszaj kakao, podgrzany olej kokosowy i syrop klonowy.
  6. Schłodzone ciasteczka zanurz do połowy w polewie i umieść na kratce od piekarnika.
  7. Schowaj do lodówki, by polewa na ciastku była bardziej zwarta..

 

 

 

 


Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz