Orzechy posiadają wiele właściwości leczniczych, szczególnie korzystnych dla mózgu. W przypadku nalewki orzechowej właściwości te są rewelacyjne na problemy żołądkowe, od ciężkości na żołądku aż po grypę żołądkową. Jest cierpka i gorzka w smaku. Jednak nie walory smakowe są tu najważniejsze, a gorzki smak nie jest przyjazny dla mikrobów i robaków.

[su_icon icon=”http://motywatordietetyczny.pl/wp-content/uploads/2016/12/Zrzut-ekranu-2016-12-27-o-14.23.04.png” background=”#3ba5d6″ color=”#fefefe” text_color=”#558ce5″ size=”20″ text_size=”22″]Właściwości orzechówki:[/su_icon]

  • wspomaga trawienie
  • likwiduje patogeny w żołądku
  • odtruwa
  • daję ulgę przy kolkach, wzdęciach
  • posiada silne właściwości przeciwpasożytnicze.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

[su_icon icon=”http://motywatordietetyczny.pl/wp-content/uploads/2016/12/Zrzut-ekranu-2016-12-27-o-14.23.04.png” background=”#3ba5d6″ color=”#fefefe” text_color=”#558ce5″ size=”20″ text_size=”22″]JAK JĄ WYKONAĆ[/su_icon]

[su_icon_panel color=”#b22121″ border=”1px dotted #f82d2d” shadow=”0px 0px 0px #eeeeee” radius=”8″ text_align=”left” icon=”icon: exclamation” icon_color=”#ea3131″ icon_size=”82″]Potrzebujesz: 20 zielonych orzechów (zebranych w lipcu), 0,5 litra spirytusu.[/su_icon_panel]

Wykonanie:

  • Umyj orzechy i pokrój razem z łupinami w kostkę.
  • Zalej spirytusem, zamknij w słoiku i odstaw w ciemne miejsce na co najmniej 30 dni (może być to kilka miesięcy).
  • Po tym czasie przefiltruj zawartość i przelej nalewkę do butelki. Najlepsze walory osiąga po około 6-ciu miesiącach.
  • Doraźnie w przypadku dolegliwości wystarczy wypić 10-20 ml nalewki.