Gotowanie może być prawdziwą radością, jeśli znasz pewne kuchenne sztuczki które sprawią, że nie będzie ono nudne i trudne. Zaprezentujemy 10 niezwykle przydatnych trików kuchennych, które mogą być bardzo pomocne podczas pieczenia i gotowania, a na pewno uczynią Twoje życie o wiele łatwiejszym:
1.Zagotuj wodę do przygotowania kostek lodu, zanim je zamrozisz, a będą one krystalicznie czyste.
2. Sprawdź, wiek jaj i zobacz, czy są one nadal dobre do spożycia- Umieść jajka w przezroczystym naczyniu z wodą:
3. Jeśli kochasz gotowane jajka i często przygotowujesz dużą ich ilość, powinieneś znać ten sposób: Umieść je w piekarniku- 160 stopni na okres do 15 minut.
4. Roluj cytrynę delikatnie dociskając ją dłonią do blatu aby łatwiej wycisnąć z niej więcej soku.
5. Dodaj do Twojego wina w kieliszku kilka zamrożonych winogron jeśli chcesz je schłodzić lub delikatnie rozcieńczyć.
6. Użyj łyżeczki do obierania imbiru– ten prosty trik pozwoli Ci to zrobić w kilka sekund!
7. Aby obrać czosnek: umieść go w słoiku, przykryj, wstrząśnij porządnie i gotowe!
8. Umieść pudełko lodów w plastikowej torebce przed włożeniem ich do zamrażarki. Dzięki temu nie będą tak mocno zmrożone i łatwo je nałożysz.
9. Umieść drewnianą łyżkę na garnku aby uniknąć kipienia z przegotowania.
10. Umieść kilka plasterków cytryny na ruszcie, a następnie na nich rybę którą chcesz grillować, to znacznie wzbogaci jej smak!