Szybkie i proste w wykonaniu lody kokosowe które zrobić można wykonując kilka prostych czynności, takich jak: otworzyć, wlać, wymieszać, zmiksować, schłodzić i zjeść. Tak szybko, jak otwiera się puszkę, tak szybko możesz przygotować świeże wegańskie lody kokosowe w ciągu zaledwie kilku godzin. Jedyny problem jaki wiąże się z tymi lodami to pozostanie na jednej gałce podczas ich wcinania. Są absolutnie pyszne.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
___________________________________________
Lody kokosowe
Składniki:
– 2 puszki organicznego, pełnotłustego mleka kokosowego,
– 4 duże pestki daktyli,
– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
– szczypta cynamonu,
– szczypta soli morskiej.
Przygotowanie:
- Schłodź puszki mleka kokosowego w lodówce przez noc
2. Wsyp wszystkie składniki do miksera. Miksuj je do momentu uzyskania gładkiej mieszanki
3. Przełóż mieszaninę do maszyny do lodów i postępuj jak w jej instrukcji. Jeśli nie masz maszyny do lodów umieść mieszaninę w zamrażarce w dużym pojemniku i zamroź (około 4 godzin), pamiętaj by co godzinę lody ubijać widelcem.
Pestki daktylii czy daktyle?
polecam daktyle bez pestek, łatwej się miksuje
chyba daktyle, bo bez sensu by było