Ostatnie z badań, które przeprowadził Dr, Penny Kris Eterton, profesor żywienia na Penn State University w Pensylwanii dowodzą, iż spożywanie garści orzechów dziennie może uchronić nas od chorób serca. Jeśli będziemy czynić to regularnie, możemy uniknąć wszelkiego rodzaju chorób układu sercowo – naczyniowego.

Odnotowano również, iż bezpośrednio 4 godziny po zjedzeniu orzechów lub oleju z orzechów polepsza się elastyczności naczyń krwionośnych, które z kolei prowadzą do poprawy krążenia.

Sugerowana porcja orzechów to ok. 8szt.

Orzechy przynoszą również inne korzyści dla zdrowia:

– Mają zastosowanie bakteriobójcze (orzechy działają na paciorkowce, bakterie duru brzusznego, gronkowce, czerwonkę).

– Ponadto wykazują właściwości ( przeciwzapalnie, odtruwające, przeciwkrwotocznie, grzybobójczo).

– Jedzenie orzechów poprawia trawienie, obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.

– Profilaktycznie stosuje się ją przy cukrzycy.

– Odżywiają nerki i mózg  – szczególnie polecane przy intensywnej pracy umysłowej.

na 100g

badania :

Lesen Sie mehr unter: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/nuesse.html#ixzz4A9FXN2g2

 

 

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Jak uznałeś ten post za przydatny ...

Śledź nas w mediach społecznościowych!

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA 
📕👇