Składniki:
Wskazówki:
Płatki owsiane – płatki produkowane z owsa siewnego. Zawierają dużą ilość, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika , witamin B1, B6 i E, cynku, żelaza i wapnia.
Siemię lniane – Zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 i omega-6. Ponadto w jego składzie znajduje się błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fitoestrogeny.
Nasiona chia – Nasiona pochodzą z Szałwii hiszpańskiej rośliny hodowanej w Meksyku i Gwatemali. Posiadają znacznie więcej kwasów omega – 3 niż np. łosoś. Są również bogate w wapń, żelazo oraz pełnowartościowe białko.
Makaron to jedno z najpopularniejszych dań na świecie – łatwy do przygotowania, wszechstronny i zawsze…
Zupa to jedno z najbardziej uniwersalnych i wszechstronnych dań na świecie. Może być szybkim, lekkim…
Zdrowe odżywianie nie musi oznaczać rezygnacji ze smacznych przekąsek. Wręcz przeciwnie! Odpowiednio dobrane składniki pozwalają…
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – warto więc zadbać o to, by było smaczne, sycące…
Baton proteinowy to popularna przekąska wśród sportowców, osób dbających o zdrową dietę oraz wszystkich, którzy…
Szukasz inspiracji na pyszne, zdrowe i łatwe do przygotowania dania wegetariańskie? Oto 10 wyjątkowych przepisów,…
View Comments
Czyli tego wszystkiego nie miksujemy tylko mieszamy?A co z daktylami jak wymieszac cale daktyle z pozostalymi skladnikami a pozniej uformowac z tego kulki? Strasznie niedokladny przepis .