Składniki:
Wskazówki:
Płatki owsiane – płatki produkowane z owsa siewnego. Zawierają dużą ilość, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika , witamin B1, B6 i E, cynku, żelaza i wapnia.
Siemię lniane – Zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 i omega-6. Ponadto w jego składzie znajduje się błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fitoestrogeny.
Nasiona chia – Nasiona pochodzą z Szałwii hiszpańskiej rośliny hodowanej w Meksyku i Gwatemali. Posiadają znacznie więcej kwasów omega – 3 niż np. łosoś. Są również bogate w wapń, żelazo oraz pełnowartościowe białko.
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
View Comments
Czyli tego wszystkiego nie miksujemy tylko mieszamy?A co z daktylami jak wymieszac cale daktyle z pozostalymi skladnikami a pozniej uformowac z tego kulki? Strasznie niedokladny przepis .