Mango jest jednym z najbardziej popularnych i wartościowych [su_highlight background=”#f7e400″]pod względem składników odżywczych[/su_highlight] owoców na świecie.
Zawiera duże dawki:
Ponadto mango:
Składniki:
Wykonanie:
1. Zmiksuj w malakserze daktyle z morwą.
2. Rozłóż masę na spodzie formy do tarty o średnicy 20 cm. Wstaw na 30 minut do zamrażarki.
3. Aby zrobić nadzienie, zmiksuj mango z sokiem z limonki i curry na gładką masę.
4. Wlej krem z mango na daktylowy spód i wstaw do zamrażarki na kolejne 15 minut.
5. Opcjonalnie możesz pokryć krem cienkimi listkami mango, posypać wiórkami kokosowymi i ciemnym sezamem.
Gotowe! Smacznego !
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
Czy szukasz nowych, kreatywnych sposobów na wykorzystanie kaszy gryczanej w swojej kuchni? Oto dziesięć wyjątkowych…
Szukasz inspiracji, jak wydobyć pełnię smaku z karkówki? Oto dziesięć niezawodnych przepisów, które odkryją przed…
Zanurz się w świecie kremowych dipów, które dodają smaku i głębi każdemu posiłkowi. W naszym…
Czy wiesz, że można cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia? Oto siedem przepisów na szybkie,…
Włochy są znane na całym świecie z bogactwa i różnorodności kulinarnych, a ragù to jedno…