Przepis na domową nutellę 🤯👌❤️
– 2 szklanki namoczone i wysuszone surowe orzechy laskowe
– 1/4 szklanki surowego kakao lub kakao w proszku
– 1-2 łyżki oleju kokosowego
– 1/2 szklanki mleka migdałowego lub mleka kokosowego
– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 1/2 szklanki cukru kokosowego – 1/4 łyżeczki morskiej soli morskiej ja polecam Kłodawską
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160ºC. Piecz orzechy laskowe przez 10-15 minut, obserwuj bardzo uważnie, nie chcesz, aby płonęły 😉 Gdy będą już gotowe, skórki nieco ściemniają i wiele z nich się rozpadnie.
2. Wyciągnij orzechy na deskę, odczekaj 30 min aż ostygną, wsadź orzechy w suchy słoik, energicznie potrząsaj aby pozbyć się resztek gorzkich łupinek.
3. Dodaj wszystkie orzechy do blendera miel (5-8 minut). W tym czasie dodaj olej kokosowy i wszystkie składniki. Zblenduj aż uzyskasz gładką i kremową strukturę.
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…