Składniki:
Wskazówki:
Płatki owsiane – płatki produkowane z owsa siewnego. Zawierają dużą ilość, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika , witamin B1, B6 i E, cynku, żelaza i wapnia.
Siemię lniane – Zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 i omega-6. Ponadto w jego składzie znajduje się błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fitoestrogeny.
Nasiona chia – Nasiona pochodzą z Szałwii hiszpańskiej rośliny hodowanej w Meksyku i Gwatemali. Posiadają znacznie więcej kwasów omega – 3 niż np. łosoś. Są również bogate w wapń, żelazo oraz pełnowartościowe białko.
Zdrowe jelita to podstawa dobrego samopoczucia i silnego układu odpornościowego. Wprowadzenie kilku prostych nawyków do…
Woda to kluczowy element życia, który ma ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Chociaż często niedoceniana,…
Szukasz pomysłów na pyszną i szybką kolację, która zachwyci domowników lub gości? Oto 10 sprawdzonych…
Oksytocyna, często nazywana „hormonem miłości” lub „hormonem więzi”, odgrywa kluczową rolę w budowaniu i utrzymywaniu…
Koncentracja jest kluczowa dla osiągania celów zarówno w pracy, jak i w codziennym życiu. Niestety,…
Szukasz pomysłu na szybki i smaczny obiad? Oto 10 sprawdzonych przepisów, które zachwycą prostotą wykonania,…
View Comments
Czyli tego wszystkiego nie miksujemy tylko mieszamy?A co z daktylami jak wymieszac cale daktyle z pozostalymi skladnikami a pozniej uformowac z tego kulki? Strasznie niedokladny przepis .