Składniki:
Wskazówki:
Płatki owsiane – płatki produkowane z owsa siewnego. Zawierają dużą ilość, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika , witamin B1, B6 i E, cynku, żelaza i wapnia.
Siemię lniane – Zawiera bardzo dużo wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 i omega-6. Ponadto w jego składzie znajduje się błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, witaminę E, cynk, lecytynę, flawonoidy i fitoestrogeny.
Nasiona chia – Nasiona pochodzą z Szałwii hiszpańskiej rośliny hodowanej w Meksyku i Gwatemali. Posiadają znacznie więcej kwasów omega – 3 niż np. łosoś. Są również bogate w wapń, żelazo oraz pełnowartościowe białko.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…
View Comments
Czyli tego wszystkiego nie miksujemy tylko mieszamy?A co z daktylami jak wymieszac cale daktyle z pozostalymi skladnikami a pozniej uformowac z tego kulki? Strasznie niedokladny przepis .