Siemię lniane nie bez powodu zaliczane jest do super food. Jego prozdrowotne właściwości znane są od wieków. Posiada ono bowiem wszystkie składniki niezbędne nam do życia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Siemię lniane na dodatek jest powszechnie [su_highlight background=”#f70f13″]dostępne i tanie[/su_highlight], dlatego polecam wszystkim wzbogacenie nim swojej codziennej diety. Stosowane jest również jako środek leczniczy.
Spożywać 2 razy dziennie po 1 łyżce (nie więcej) – najlepiej zmielone w młynku do kawy i wymieszane wyłącznie z ciepłą wodą. Po zmieleniu nasiona szybko ulegają utlenieniu dlatego należy je spożyć do 15 min.
Uwaga: Należy zachować ostrożność stosując siemię lniane jeżeli została stwierdzona niedrożność jelit
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
View Comments
Ja zalewam letnią wodą i parzę ok 15 min aż powstanie kisiel