Siemię lniane nie bez powodu zaliczane jest do super food. Jego prozdrowotne właściwości znane są od wieków. Posiada ono bowiem wszystkie składniki niezbędne nam do życia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Siemię lniane na dodatek jest powszechnie [su_highlight background=”#f70f13″]dostępne i tanie[/su_highlight], dlatego polecam wszystkim wzbogacenie nim swojej codziennej diety. Stosowane jest również jako środek leczniczy.
Spożywać 2 razy dziennie po 1 łyżce (nie więcej) – najlepiej zmielone w młynku do kawy i wymieszane wyłącznie z ciepłą wodą. Po zmieleniu nasiona szybko ulegają utlenieniu dlatego należy je spożyć do 15 min.
Uwaga: Należy zachować ostrożność stosując siemię lniane jeżeli została stwierdzona niedrożność jelit
Chcesz zwiększyć ilość białka w diecie, ale brakuje Ci pomysłów na smaczne i sycące posiłki?…
Wieprzowina to jedno z najbardziej wszechstronnych mięs, które można przygotować na dziesiątki sposobów – od…
Kurczak to jedno z najczęściej wybieranych mięs w kuchni – jest uniwersalny, szybki w przygotowaniu…
Wołowina to jedno z najbardziej szlachetnych mięs, które zachwyca swoją soczystością i głębią smaku. W…
Naleśniki to klasyk, który można przygotować na setki sposobów – od puszystych po cieniutkie, od…
W dzisiejszym zabieganym świecie coraz częściej zaniedbujemy zdrowy sen. Nocne przesiadywanie przed ekranem, praca do…
View Comments
Ja zalewam letnią wodą i parzę ok 15 min aż powstanie kisiel