Mango jest jednym z najbardziej popularnych i wartościowych [su_highlight background=”#f7e400″]pod względem składników odżywczych[/su_highlight] owoców na świecie.
Zawiera duże dawki:
Ponadto mango:
Składniki:
Wykonanie:
1. Zmiksuj w malakserze daktyle z morwą.
2. Rozłóż masę na spodzie formy do tarty o średnicy 20 cm. Wstaw na 30 minut do zamrażarki.
3. Aby zrobić nadzienie, zmiksuj mango z sokiem z limonki i curry na gładką masę.
4. Wlej krem z mango na daktylowy spód i wstaw do zamrażarki na kolejne 15 minut.
5. Opcjonalnie możesz pokryć krem cienkimi listkami mango, posypać wiórkami kokosowymi i ciemnym sezamem.
Gotowe! Smacznego !
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…