– Posiadają zdrowe tłuszcze:
Zawiera ona znaczne ilości tłuszczu, takich jak omega-3, kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9. W odróżnieniu od tłuszczów nasyconych i trans, które są związane z rozwojem chorób układu sercowo-naczyniowego, zdrowe tłuszcze zapobiec występowaniu chorób. W badaniu osoby, które spożywały 40 g migdałów każdego dnia przez cztery tygodnie zauważyli znaczący wzrost ich poziom witaminy E i jednonienasycone kwasy tłuszczowe, bez zwiększania jego wagi.
– Mają składniki odżywcze:
Składniki odżywcze w migdałach sprawiają, że redukują tkankę tłuszczową. Dobrze odżywiony organizm nie łakną jedzenia przypadku niewłaściwej diety, mózg wysyła sygnały do ciała, które powodują gwałtownego objadania się i ewentualnie zwiększenie wagi. 10 Migdałów dostarczyć 75 kalorii. Zawierają witaminę E oraz witaminy z grupy B, takie jak ryboflawina, niacyna, biotyna, cynk i kwas oleinowy. Wszystkie te składniki są wymagane, aby aktywować produkcję energii w organizmie.
– Zmniejsza nagromadzanie tłuszczu:
Badania wykazały, że spożywanie ok. 56 gramów migdałów dziennie może pomóc w kontroli wagi. Dieta bogata w migdały pomaga zmniejszyć otyłością brzuszną.
– Są sycące
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
Wysoka zawartość włókien w migdałach zapewnia organizmowi dostarczenie odpowiedniej ilości kalorii oraz zapobiega wchłanianiu tłuszczów. Włókno wiąże tłuszcz, uniemożliwiając dotarcie do ściany jelita. Dodatkowo wolno trawione jedzenie zapewnia trwałą energię.
Inne zalety:
Wraz z tym, iż pomagają utrać masę ciała, migdały zapewnić inne korzyści zdrowotne, jak również.
– Zdrowe serce: Badania potwierdziły, że ludzie, którzy spożywali migdały 5 razy w tygodniu są mniej podatne na ataki serca i udarów mózgu.
– Piękna skóra: Migdałowy jest powszechnie stosowany, jako składnik aktywny w wielu produktach do pielęgnacji skóry i włosów. To jest bogate w witaminy E, który działa, jako osłona, ochrony skóry przed uszkodzeniem słonecznym. Olej uzyskiwany z migdałami jest używany w aromaterapii do masażu ciała. Robi się łatwo wchłania się w skórę, pozostawiając zdrowe i nawilżona. Łagodzi również podrażnienia i stany zapalne skóry.
– Piękne włosy: Migdały zawiera kilka składników odżywczych do włosów w obsłudze jak witaminy A, B1, B2, B6, D, kwasów tłuszczowych omega i kwasów, jednonienasyconych, które przechodzą do pasma włosów, co zdrowe i piękne. Magnez w migdałów przeciwdziała wypadaniu włosów i utrzymuje włosy silny.
Rozpocznij każdy dzień od energetycznego zastrzyku dzięki tym sześciu niesamowitym przepisom na zdrowe śniadania! Nie…
Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak urozmaicić swoją dietę wegetariańską, zachowując przy tym bogactwo smaków i…
Gotowy na kulinarną podróż pełną smaku i inspiracji? W tym artykule przygotowaliśmy dla Ciebie zestawienie…
Czy szukasz inspiracji na zdrowe i smaczne obiady, które ożywią Twój codzienny jadłospis? Oto sześć…
Kasza jaglana, choć niezwykle zdrowa i wszechstronna, często nie doceniana w kuchni. W tym artykule…
Odkryj kulinarny skarb Europy, który ma w sobie coś magicznego i nieodkrytego. Przedstawiamy 10 przepisów…