SKŁADNIKI NA 10 SZTUK:
250 G MĄKI ORKISZOWEJ
85 G PŁATKÓW OWSIANYCH
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
PÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
85 G RODZYNEK
2 JAJKA, ROZTRZEPANE
200 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
75 G SIEMIENIA LNIANEGO
40 G STEVI
5 ŁYŻEK PŁYNNEGO MIODU
W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…
View Comments
A musi być tak dużo składników? Nie da się szybciej i prościej?
Chłopie a co tutaj masz skomplikowanego w tym przepisie ? jak chcesz prościej i szybciej to lec do sklepu po gotowy produkt.