SKŁADNIKI NA 10 SZTUK:
250 G MĄKI ORKISZOWEJ
85 G PŁATKÓW OWSIANYCH
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
PÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
85 G RODZYNEK
2 JAJKA, ROZTRZEPANE
200 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
75 G SIEMIENIA LNIANEGO
40 G STEVI
5 ŁYŻEK PŁYNNEGO MIODU

f

W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon

Ta infografika pochodzi z platformy dietetycznej, która wykorzystuje przejrzyste infografiki, jadłospisy, ebooki oraz kursy wideo w celu zmiany nawyków żywieniowych. W 3 dni nauczę cię więcej na temat odżywiania i zdrowia niż przeciętna osoba uczy się w miesiąc we własnym zakresie. Zastanawiasz się dlaczego jestem tego taki pewien? Kliknij tutaj a dowiesz się więcej

, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.