SKŁADNIKI NA 10 SZTUK:
250 G MĄKI ORKISZOWEJ
85 G PŁATKÓW OWSIANYCH
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
PÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
85 G RODZYNEK
2 JAJKA, ROZTRZEPANE
200 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
75 G SIEMIENIA LNIANEGO
40 G STEVI
5 ŁYŻEK PŁYNNEGO MIODU

f

W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.

Jak użyteczny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić!

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Przykro nam, że ten wpis nie był dla Ciebie przydatny!

Pozwól nam ulepszyć ten post!

DARMOWY E-BOOK WPROWADZENIE DO ZDROWYCH NAWYKÓW ŻYWIENIOWYCH

e-book jest darmowym wprowadzeniem do kolejnych edycji tej książki. Jeżeli chcesz ściągnąć aktualną wersję i być informowany o uaktualnieniach tej książki zostaw swojego maila.

POBIERZ EBOOKA