SKŁADNIKI NA 10 SZTUK:
250 G MĄKI ORKISZOWEJ
85 G PŁATKÓW OWSIANYCH
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
PÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
85 G RODZYNEK
2 JAJKA, ROZTRZEPANE
200 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
75 G SIEMIENIA LNIANEGO
40 G STEVI
5 ŁYŻEK PŁYNNEGO MIODU
W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.
Gotowanie łososia może być prawdziwą przyjemnością, a jego wszechstronność sprawia, że można go przyrządzać na…
Rozpoczęcie dnia od zdrowego i smacznego śniadania to klucz do utrzymania energii i dobrej kondycji…
Grillowanie na majówce to jedna z ulubionych form spędzania czasu na świeżym powietrzu, ale warto…
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
View Comments
A musi być tak dużo składników? Nie da się szybciej i prościej?
Chłopie a co tutaj masz skomplikowanego w tym przepisie ? jak chcesz prościej i szybciej to lec do sklepu po gotowy produkt.