Przesyłam moje prywatne wskazówki, które stosuj od kilku lat :
1. pij więcej wody – lepszy transport witamin i minerałów do naszych komórek, lepsze spalanie, budowanie i praca mózgu
2. Jeżeli masz możliwość ucinaj sobie dodatkowe 30 min drzemkę w ciągu doby (sen polifazowy ) zmniejsza stres, poprawia wrażliwość insulinową. Zalecane dla osób z problemami z nadnerczami i tarczycą
3. Nie zapominaj o zdrowych kwasach tłuszczowych np. olej lniany, jaja, masło, awokado. Stosując odrobinę kwasów tłuszczowych do każdego posiłku wyregulujesz gospodarkę cukrową – brak efektu wilczego apetytu
3. Jeżeli nie stać się na badania jelit i celowaną probiotykoterapię. Zacznji stosować np. Debutir i probiotyk wieloszczepowy np. Sanprobi superformuła
4. Pija co najmniej 3x w tygodniu szejka na bazie zielonych warzyw, duża ilość bioflawanoidów działa stymulująco na trenowanie naszego układu odpornościowego.
5. Przeżuwaj dokładnie pokarm w ślinie znajdują się enzymy trawiące pożywienie im dokładniej pogryziesz tym więcej wchłoniesz witamin i minerałów oraz zjesz mniej kalorii w ciągu dnia.
6. Wyrabiaj dobre relacje z pożywieniem, żyjesz w cywilizowanej toksycznej europie to nie tybet, raz na jakiś czas jedz śmieci w przeciwnym razie zanikną enzymy a pamięć jelitowa zaniknie, jak po roku wrócisz np. do pizzy może cie zatruć.
7. Edukuj się każdego dnia, tylko świadomość swojego ciała i pożywienia może uchronić cię przed chorobami cywilizacyjnymi.
8. Jeżeli jesteś głodny wiedzy zapraszam na naszą platformę szkoleniową : Wejdź
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…