-30g kakao naturalnego (2 łyżki)
-120ml mleka kokosowego lub migdałowego jeśli ktoś preferuje krowie również może być.
-15g miodu( 1 łyżka) -30 g oleju kokosowego (2 łyżki)
Ja dodałam jeszcze garść żurawiny i na wierzch borówki możecie dodać wiórki kokosowe, migdały kto co lubi 😍❤️ Do garnuszka wkładamy olej kokosowy, kakao, miód, mleko, wszystko podgrzewany aż nam się ladnie składniki połączą wsypujemy żurawine mieszamy i zestawiamy z ognia aby przestygło. Następnie wylewamy do naszej formy i na wierzch układamy dodatki u mnie akurat były to tylko borówki ale jak wyżej napisałam możecie położyć orzechy migdały wiórki kokosowe itd. Wkładamy do zamrażalnika na minimum 4-5 h i GOTOWE😍
Kliknij poniżej w Polub tę stronę, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga. Jeżeli masz pytanie dotyczące artykułu : Wpisz wiadomość
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
Czy szukasz nowych, kreatywnych sposobów na wykorzystanie kaszy gryczanej w swojej kuchni? Oto dziesięć wyjątkowych…
Szukasz inspiracji, jak wydobyć pełnię smaku z karkówki? Oto dziesięć niezawodnych przepisów, które odkryją przed…
Zanurz się w świecie kremowych dipów, które dodają smaku i głębi każdemu posiłkowi. W naszym…
Czy wiesz, że można cieszyć się słodkościami bez wyrzutów sumienia? Oto siedem przepisów na szybkie,…