-30g kakao naturalnego (2 łyżki)
-120ml mleka kokosowego lub migdałowego jeśli ktoś preferuje krowie również może być.
-15g miodu( 1 łyżka) -30 g oleju kokosowego (2 łyżki)
Ja dodałam jeszcze garść żurawiny i na wierzch borówki możecie dodać wiórki kokosowe, migdały kto co lubi 😍❤️ Do garnuszka wkładamy olej kokosowy, kakao, miód, mleko, wszystko podgrzewany aż nam się ladnie składniki połączą wsypujemy żurawine mieszamy i zestawiamy z ognia aby przestygło. Następnie wylewamy do naszej formy i na wierzch układamy dodatki u mnie akurat były to tylko borówki ale jak wyżej napisałam możecie położyć orzechy migdały wiórki kokosowe itd. Wkładamy do zamrażalnika na minimum 4-5 h i GOTOWE😍
Kliknij poniżej w Polub tę stronę, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga. Jeżeli masz pytanie dotyczące artykułu : Wpisz wiadomość
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…