Już wiadomo co spala tłuszcz z najtrudniejszych miejsc – 6 fundamentalnych zasad

Podziel się ze znajomymi :)
  • 523
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
    525
    Shares

Ostatnie czasy zagalopowałem się z dość zaawansowanymi pojęciami głównie insulinooporność i choroby autoagresywne.
W tym wpisie przedstawię podstawowe  praktyki, które sprawdzają się zawsze i wszędzie . Nie ważne czy jesteś chora, zdrowa, otyła czy po prostu szukasz sposobu aby poczuć się lepiej i zacząć zmieniać nawyki żywieniowe, które są podstawą każdego celu.

 

 

 

W pierwszym tygodniu :

✅ Czytaj etykiety i  wyeliminuj w pierwszej kolejności kwasy tłuszczowe trans , najczęściej (pączki, czipsy, frytki, drożdżówki )

✅ Zmniejsz ilość spożywanych słodzonych napojów (cola, fanta, neste, kubuś, wody smakowe typu żywiec) cały czas czytaj etykiety i  wypatruj syropów (glukozowo fruktozowego ) – unikaj go jak ognia , powoduje stany zapalne, jedzony długotrwale i systematycznie może powodować choroby i niealkoholowe stłuszczenie wątroby. Cały temat został wyczerpany na kursie wideo „Poznaj prawdę o odżywianiu” Link tutaj

✅ W to miejsce  zwiększ ilość spożywanej wody , wypijaj minimum 1,5 l dobrej jakości wody bogatej w minerały np. Muszynianka

  Zaobserwuj jak się czujesz po produktach nabiałowych  (serwy wiejskie, jogurty, mleko ) jeżeli masz ciągłe gazy, wzdęty brzuch, na zmianę rozwolnienie, zatwardzenie warto zastanowić się nad minimalizacją nabiału. * jajka to nie nabiał, ale często bywa problematyczny, ze względu, że jest mocnym alergenem

✅ Jeżeli obserwujesz podobne objawy po pszennym pieczywie również zminimalizuj ten produkt na rzecz dobrej jakości chleba gryczanego na zakwasie.

✅ Jeżeli uwielbiasz słodycze  naucz się gotować zdrowe zamienniki,  jeżeli naprawdę nie masz czasu po każdym słodyczu zjedz np.jabłko, gruszkę, śliwkę błonnik i zjedz łyżeczkę oleju lnianego aby wyregulować poziom cukru a owoce dostarczą błonnik, który pomoże wydalić ewentualne konserwanty

 Spaceruj każdego dnia po 40 min,  na razie nie biegaj tylko spaceru … niebawem kolejne wskazówki

Bardzo dobrze w zmianie nawyków żywieniowych sprawdza się metoda 80/20

Na czym polega metoda 80/20?

👌Jest to luźna zasada polegająca na komponowaniu jadłospisu w taki sposób aby proporcja zdrowych do niezdrowych produktów była na poziomie ok. 80% do 20%

➡ To założenie jest bardzo elastyczne i nie ma określonych ram.

➡ Będą dni, że proporcja zaburzy się do 70/30 czy nawet 60/40.

➡ Najważniejsze aby tą metodę rozpatrywać na przestrzeni tygodni – miesięcy a nie dnia i starać się utrzymać jak najwyższy procent zdrowych produktów.

➡Taka zasada rekomendowana jest dla osób, które znają podstawowe założenia diety zbilansowanej i wiedzą gdzie znajdują się zdrowe węglowodany, białka, tłuszcze, błonnik, witaminy, minerały oraz jakie produkty charakteryzują się wysoką odżywczością.

➡ Osobiście od 2 lat nie trzymam żadnej diety oraz nie liczę kalorii, po prostu staram się jeść zdrowo stosując skalę ANDI (wspomniane smoothie) a jak najdzie mnie ochota na coś niezdrowego to bez żadnych oporów jem to.

Jeżeli zainteresował cię tan temat zapraszam na kurs wideo  „Naucz się jak tworzyć zdrową dietę na spalanie tkanki tłuszczowej” , kurs wideo uszykowałem dla Was razem z dziewczynami z Medfood, światowej klasy dietetycy

 

Kurs wideo zawiera:

  • 90 min filmów na życzenie
  • Całkowity dożywotni dostęp
  • 10 infografik e-book
  • 2 Magazyny PREMIUM e-book
  • E-book z transkryptem ze szkolenia
  • Dostęp na urządzeniach mobilnych i telewizorach
  • Certyfikat ukończenia
  • Darmowe uaktualnienia kursu (raz w miesiącu nagrywana jest nowa lekcja)
  • Cena zł 19.99 KUP TERAZ

Kurs dostępny w tej cenie jeszcze przez 9 godzin

Zobacz darmowy fragment tego kursu. Kliknij tutaj 



Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz