Składniki na 10 koteltów:
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 15-20 minut. Cebulę siekamy drobno, podsmażamy ją na oleju do momentu, w którym się zeszkli. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę siekamy. Ugotowaną kaszę odcedzamy, przesypujemy ją do miski i studzimy. Gdy kasza jaglana jest zimna dodajemy do niej wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem (ok. 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu). Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, w dłoniach formujemy kotlety (ciasto się lepi, ale odchodzi od rąk bez problemu), smażymy na rumiano z dwóch stron (na małym ogniu). Podajemy z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
Masz ochotę na coś sycącego, chrupiącego i pełnego smaku? Oto 10 genialnych przepisów na kanapki,…
Smoothie to coś więcej niż tylko zmiksowane owoce. To energia w płynie, sposób na przemycenie…
Nie musisz być wegetarianinem, by pokochać te dania. Wegańskie i wegetariańskie przepisy z warzywami, strączkami…
Nie musisz być cukiernikiem ani spędzać godzin w kuchni, by przygotować przekąski, które są jednocześnie…
View Comments
a jak można zastąpić jajko w tym przepisie?
z góry dziękuję za odpowiedź :)
Wszystko cudnie ale dlaczego w woreczku???? Zeby potem wylac z wodą wszystko co wartościowe
2 woreczki kaszy jaglanej czyli ile bedzie gram?
na ogół jeden woreczek to 100 gram