– 2 szklanki mąki migdałowej
– 3 banany (koniecznie dojrzałe – ze względu na słodycz i fakt, że będzie je łatwiej rozdrobnić)
– 4 niewielkie jajka
– 4 łyżki masła migdałowego
– 1 i 1/2 łyżeczki sody
– 1/2 łyżeczki soli
– szklanka orzechów włoskich
– 5 Malin
– 5 Borówek
Banany rozgniatamy widelcem – jeśli będą dojrzałe i miękkie, to zrobimy to bez najmniejszego problemu. W większej misce łączymy ze sobą mąkę gryczanej, sodę i sól.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka i dodajemy oliwę.
Orzechy kroimy lub łamiemy na niewielkie kawałki. Na koniec łączymy ze sobą wszystkie składniki suche, mokre oraz orzechy – masa będzie raczej płynna. Wlewamy do niewielkiej formy – ja użyłam jednorazowej formy keksowej, która dobrze się sprawdza przy pieczeniu wszelkich niewielkich chlebków, bo można ją rozerwać, by wydobyć chleb.
Chlebek pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 175 stopni.
Czy szukasz nowych inspiracji na tradycyjne danie, które zachwyci każdego miłośnika mięsnych smakołyków? Przygotowaliśmy dla…
Rozpocznij każdy dzień z energią dzięki naszym sześciu starannie wyselekcjonowanym przepisom na pyszne i zdrowe…
Rozpocznij każdy dzień od energetycznego zastrzyku dzięki tym sześciu niesamowitym przepisom na zdrowe śniadania! Nie…
Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak urozmaicić swoją dietę wegetariańską, zachowując przy tym bogactwo smaków i…
Gotowy na kulinarną podróż pełną smaku i inspiracji? W tym artykule przygotowaliśmy dla Ciebie zestawienie…
Czy szukasz inspiracji na zdrowe i smaczne obiady, które ożywią Twój codzienny jadłospis? Oto sześć…
View Comments
to nie wiem czy masło migdałowe czy mąka migdałowa?:/
nie ma w przepisie ile oliwy !!!
Czy może być mąka kokosowa? I jaka ta oliwa i ile jej dodać?
Czym można zastąpić masło migdałowe?