– 2 szklanki mąki migdałowej
– 3 banany (koniecznie dojrzałe – ze względu na słodycz i fakt, że będzie je łatwiej rozdrobnić)
– 4 niewielkie jajka
– 4 łyżki masła migdałowego
– 1 i 1/2 łyżeczki sody
– 1/2 łyżeczki soli
– szklanka orzechów włoskich
– 5 Malin
– 5 Borówek
Banany rozgniatamy widelcem – jeśli będą dojrzałe i miękkie, to zrobimy to bez najmniejszego problemu. W większej misce łączymy ze sobą mąkę gryczanej, sodę i sól.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka i dodajemy oliwę.
Orzechy kroimy lub łamiemy na niewielkie kawałki. Na koniec łączymy ze sobą wszystkie składniki suche, mokre oraz orzechy – masa będzie raczej płynna. Wlewamy do niewielkiej formy – ja użyłam jednorazowej formy keksowej, która dobrze się sprawdza przy pieczeniu wszelkich niewielkich chlebków, bo można ją rozerwać, by wydobyć chleb.
Chlebek pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 175 stopni.
Czy wiesz, że śniadanie może być pyszne i zdrowe, nawet bez glutenu? Oto 10 wyjątkowych…
Kasze i zboża to nie tylko zdrowa alternatywa dla tradycyjnych składników, ale także prawdziwe bogactwo…
Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i efektowną kolację? Oto 10 przepisów na makaronowe dania, które…
Szukasz pomysłów na pyszne i sycące kolacje? Oto 10 wyjątkowych przepisów z wieprzowiną w roli…
Jeśli chcesz zacząć dzień z energią i zbudować zdrową sylwetkę, odpowiednio zbilansowane śniadanie to klucz…
Szukasz pomysłu na wyjątkową kolację, która zaskoczy smakiem i prostotą przygotowania? Oto 10 sprawdzonych przepisów…
View Comments
to nie wiem czy masło migdałowe czy mąka migdałowa?:/
nie ma w przepisie ile oliwy !!!
Czy może być mąka kokosowa? I jaka ta oliwa i ile jej dodać?
Czym można zastąpić masło migdałowe?