Eksperymentowanie w kuchni jest jednym z moich ulubionych hobby. Często są to niezdrowe smakołyki, które modyfikuję tak, by były smaczne i zdrowe. Zamiast rezygnować ze słodkości, szukam zdrowszych, alternatywnych receptur, które nie opierają się na skandalicznie drogich składnikach. Nie zawsze łatwo znaleźć dobry, zdrowy przepis kulinarny, ale kiedy już na taki trafie, powiem wam, że jest rzeczywiście smaczny! Najnowszy dodatek do mojego zbioru zdrowych przepisów to słodkie, ziemniaczane brownie. Jest wilgotne, utrzymane w kanonie paleo, wegańskie, bezglutenowe i przepyszne! Ten przepis wykorzystuje naturalne substancje słodzące, które są o wiele korzystniejsze dla ciebie niż sztuczne. Co jeszcze sprawia, że jest tak zdrowe?
Naturalnie słodki i reguluje poziom cukru we krwi
Korzyści przeciwzapalne
Czy wiesz, że…
Syrop klonowy zawiera 54 różne przeciwutleniacze, które pomagają zapobiegać chorobom spowodowanym przez wolne rodniki, takie jak cukrzyca i rak? Niesamowite!
Przepis na słodkie brownie z batatów:
składniki:
wykonanie:
Ciasto jest najsmaczniejsze dobrze schłodzone. Przechowuj w lodówce lub zamrażarce i ciesz się jego smakiem! Wypróbuj ten przepis, oraz podziel się z nami swoją opinią. Jeśli chcesz poznać więcej przepisów, lub niecodziennych produktów spożywczych daj mi znać poniżej w komentarzach.
1.0 Wstęp: Od demonizowanego produktu do kwintesencji zdrowia Przez dziesięciolecia jajka budziły ogromne kontrowersje i…
Wprowadzenie: Oświecony czy po prostu głodny? Posty zyskały na popularności tak bardzo, że momentami przypominają…
Czy zdarza Ci się patrzeć na kawałek mięsa i myśleć: „Znowu to samo?” Jeśli tak,…
1. Dlaczego mówimy o „remisji”, a nie o „wyleczeniu”? Międzynarodowa definicja remisji to HbA1c <…
Tosty i kanapki to niepozorne, a jednocześnie nieskończenie kreatywne formy posiłku – wystarczy kromka dobrego…
Śniadanie nie musi być nudne – a klasyczny omlet to świetna baza do kulinarnych eksperymentów.…
View Comments
A purre ma być z surowych batatów czy już ugotowanych? Pozdrawiam
A jadłaś kiedyś puree z surowych ziemniaków, pomyśl kobieto.
Bataty gotują się krócej od ziemniaków, trzeba uważać, żeby puree nie było wodniste. Ja dodaję odrobinę masła , jogurtu greckiego.
dokladam sie do pytania, puree z surowych czy ugotowanych batatow?