Eksperymentowanie w kuchni jest jednym z moich ulubionych hobby. Często są to niezdrowe smakołyki, które modyfikuję tak, by były smaczne i zdrowe. Zamiast rezygnować ze słodkości, szukam zdrowszych, alternatywnych receptur, które nie opierają się na skandalicznie drogich składnikach. Nie zawsze łatwo znaleźć dobry, zdrowy przepis kulinarny, ale kiedy już na taki trafie, powiem wam, że jest rzeczywiście smaczny! Najnowszy dodatek do mojego zbioru zdrowych przepisów to słodkie, ziemniaczane brownie. Jest wilgotne, utrzymane w kanonie paleo, wegańskie, bezglutenowe i przepyszne! Ten przepis wykorzystuje naturalne substancje słodzące, które są o wiele korzystniejsze dla ciebie niż sztuczne. Co jeszcze sprawia, że jest tak zdrowe?
Naturalnie słodki i reguluje poziom cukru we krwi
Korzyści przeciwzapalne
Czy wiesz, że…
Syrop klonowy zawiera 54 różne przeciwutleniacze, które pomagają zapobiegać chorobom spowodowanym przez wolne rodniki, takie jak cukrzyca i rak? Niesamowite!
Przepis na słodkie brownie z batatów:
składniki:
wykonanie:
Ciasto jest najsmaczniejsze dobrze schłodzone. Przechowuj w lodówce lub zamrażarce i ciesz się jego smakiem! Wypróbuj ten przepis, oraz podziel się z nami swoją opinią. Jeśli chcesz poznać więcej przepisów, lub niecodziennych produktów spożywczych daj mi znać poniżej w komentarzach.
Fermentowane produkty to prawdziwa skarbnica zdrowotnych korzyści. Kiszonki, kefir, jogurty czy kimchi od wieków stanowią…
Nasze codzienne nawyki mają ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Niestety, wiele z nich, często niezauważalnie,…
Warzywa to nieodłączny element zdrowej diety, ale często zapominamy, jak ogromny wpływ mają na nasze…
Woda jest niezbędnym elementem codziennego funkcjonowania organizmu. Jej niedobór może prowadzić do poważnych konsekwencji, które…
Cukier jest obecny niemal wszędzie – od słodyczy po produkty, które na pierwszy rzut oka…
Zdrowie jelit odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu całego organizmu. Zaburzenia mikrobioty jelitowej mogą wpływać na…
View Comments
A purre ma być z surowych batatów czy już ugotowanych? Pozdrawiam
A jadłaś kiedyś puree z surowych ziemniaków, pomyśl kobieto.
Bataty gotują się krócej od ziemniaków, trzeba uważać, żeby puree nie było wodniste. Ja dodaję odrobinę masła , jogurtu greckiego.
dokladam sie do pytania, puree z surowych czy ugotowanych batatow?