Spirulina, co to jest i jak wpływa ma na zdrowie – 3x więcej białka niż w mięsie

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj 

Spirulina to mikro alga o zdumiewających właściwo!!!!

Posiada wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu, gammalinolenowego, będącego ważnym składnikiem kobiecego pokarmu. Posiada również wysokowartościowe białko sięgające 60 – 70 %, to blisko trzykrotnie więcej od zawartości białka w mięsie!

Prowadzone w wielu krajach programy badawcze jednoznacznie potwierdzają korzystny wpływ tej algi na zdrowie, jakimi są m.in.:

– odtruwanie organizmu, np. z metali ciężkich, jak będącej składnikiem dentystycznego amalgamatu rtęci zawierających chlor węglowodorów pochodzących z resztek pestycydów

– działanie przeciwwirusowe obejmujące między innymi wirusy typu Herpes (opryszczka, półpasiec), wirusy grypy, jak również wirusy odry, świnki a nawet w pewnym stopniu HIV

– działanie przeciwrakowe, przede wszystkim w wypadku nowotworów wątroby oraz generalne przeciwdziałanie przerzutom

– wzmacnianie systemu immunologicznego

– ogólne pobudzanie zdolności regeneracyjnych i autoterapeutycznych organizmu;

– stabilizowanie naturalnej flory przewodu pokarmowego;

– pobudzenie procesu krwiotwórczego;

– ograniczenie niszczycielskiego wpływu wolnych rodników na komórki

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

SPIRULINA – PEREŁKA DLA FANÓW ZDROWEGO ODŻYWIANIA

– stanowi świetne źródło wysoce biodostępnego żelaza, wapnia, beta karotenu, witaminy A oraz B12.

– 1gram spiruliny ma tyle substancji odżywczych, co 1 kg warzyw (mowa o mikro- i makroelementach oraz witaminach)

– jest źródłem pełnowartościowego białka (aż 60-70%!!)

– wzmacnia organizm, poprawia jego wydolność – polecana rekonwalescentom i sportowcom

– wspomaga metabolizm – coś dla odchudzających się

– pomaga w leczeniu otyłości i nadciśnienia

– obniża poziom „złego cholesterolu”, natomiast podnosi poziom tego „dobrego”
Nie bez powodu jest, zatem zaliczana do grona najzdrowszej żywności świata. Spirulinę można kupić w tabletkach lub proszku, w sklepach ze zdrową żywnością. Najlepiej dodawać ją do koktajli, zup czy np. placków ziemniaczanych, ze względu na smak. Jednak maksymalnie i łyżeczka dziennie.

Poniżej przepis na super koktajl.

fdfdf

Składniki:

– ½ szklanki soku z pomarańczy

– ½ jabłka

– 1 banan

– ½ łyżka spiruliny

– 2 łodygi selera naciowego lub Jarmuż

– ¾ szklanki wody

Wystarczy zblendować i gotowe.

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj 

7115550_orig




2 Komentarze

Dodaj komentarz