herbata z imbirem i kurkumą! PRZEPIS i 20 przykładów dlaczego to nie tylko zwykła przyprawa!
Wszyscy potrzebujemy czasami czegoś nowego na świetny początek dnia lub wtedy kiedy mamy ochote na uczte po ciężkim i długim dniu w pracy. Korzyści z KURKUMA HERBATY są nieograniczone! Jest to jedna z najzdrowszych przypraw na rynku! Dlaczego? Ano dlatego:

1. Jest naturalnym środkiem antybakteryjnym, przydatnym w dezynfekcji skaleczeń i oparzeń
2. W połączeniu z kalafiorem wykorzystywana jest w zapobieganiu raka prostaty, może również zatrzymać wzrost istniejącego raka prostaty.
3. Może zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka sutka do płuc.
4. Powoduję iż istniejące komórki czerniaka poddają sie rozpadowi
5. Zmniejsza ryzyko białaczki u dzieci
6. Naturalnie oddtruwa wątrobe
7. Spowalnia postęp choroby Alzheimera
8. Zapobiega przerzutom różnych form raka
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

9. Działa jak wiele silnych leków przeciwzapalnych, ale bez efektów ubocznych
10. W badaniach na myszach spowalnia progresje stwardnienia rozsianego
11. Jest naturalnym środkiem przeciwbólowym
12. Pomaga w metaboliźmie tłuszczów, lepsza kontrola wagi
13. Jest od dawna stosowana w medycynie chińskiej przy leczeniu depresji
14. Ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne jest naturalnym środkiem przy leczeniu zapalenia stawów
15. Zwiększa efekty chemioterapii
16. Trwają obiecujące badania na temat wpływu kurkumy na raka trzustki
17. Specjaliści domniemają, iż ma ona wpływ również na szpiczaka mnogiego
18. Wykazano, że kurkuma zatrzymuje wzrost naczyń krwionośnych w guzach
19. Przyspiesza gojenie się ran i pomaga w odbudowie uszkodzonej skóry
20. Pomaga w leczeniu łuszczycy i innych zapalnych chorób skóry

Sprawia, że chcesz zrobić herbatę nie? :)

[wps-social-ninja global-settings=”1″ show-count=”1″ show-before-post-content=”1″ show-after-post-content=”1″ align=”left” social-engines=”twitter,googleplus,linkedin,pinterest,facebook” layout=”wps-sn-layout-button” /]

PRZEPIS:
1 szklanka mleka kokosowego (lub migdałowego)
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kurkumy
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
plasterek zmiażdżonego Imbiru
szczypta pieprzu cayenne
miód do smaku

ff

Mleko razem ze wszystkimi składnikami podgrzewaj na małym ogniu :)
Przyjemności!