Jest idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą zjeść coś szybko, a jednocześnie dostarczyć organizmowi dużej dawki energii i składników odżywczych.
Doskonały jako:
– przekąska miedzy posiłkami.
– uzupełnienie energii w trakcie i po wysiłku.
Potrzebne produkty:
*1/2 szklanka masła migdałowego
*2 banany
*1/2 szklanka całych migdałów
*1/4 szklanka suszonych moreli
*1/4 szklanka suszonych wiśni
*1/4 szklanka suszonych rodzynek
*1/4 szklanka mieszanki nasion ( np. dynia i słonecznik)
*szklana płatków owsianych
Porcja na 12 baronów
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.
snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/
_________________________________________
Przygotowanie:
1.Rozgrzej piekarnik do 160 C, przygotuj blachę i wyłóż ją papierem pergaminowym.
2.Zblendować banany, masło migdałowe rozgrzać w rondelku i dodać do niego banany. Mieszać do momentu połączenia i odłożyć na bok.
3.Posiekać migdały, morele, wiśnie i rodzynki, pomieszać z nasionami i wszystko dodać do masy bananowo migdałowej. Wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na blachę tak, aby po ostygnięciu można pokroić na kształt prostokątnych batonów.
Kuchnia grecka to symfonia smaków i aromatów, które odzwierciedlają bogatą kulturę i historię tego słonecznego…
Kuchnia turecka to fascynująca mieszanka smaków i tradycji, będąca odzwierciedleniem bogatej historii i kulturowego melting…
Witajcie w kolorowym świecie tajskiej kuchni, gdzie każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów! Od…
Czy szukasz nowych, kreatywnych sposobów na wykorzystanie kaszy gryczanej w swojej kuchni? Oto dziesięć wyjątkowych…
Szukasz inspiracji, jak wydobyć pełnię smaku z karkówki? Oto dziesięć niezawodnych przepisów, które odkryją przed…
Zanurz się w świecie kremowych dipów, które dodają smaku i głębi każdemu posiłkowi. W naszym…
View Comments
Można zastąpić masło migdałowe masłem orzechowym?
Czy mogę zamiast masła migdałowego dać po prostu miód? ;))
Ile czasu piec w piekarniku!